Verwondering en de Derde Dimensie

George, Marco en ik hebben het spits afgebeten met drie lange stukken over verwondering. We hopen dat de andere deelnemers aan het project hier ook hun bijdrage willen plaatsen, of minstens commentaar willen schrijven bij onze stukken.

Ik heb een inleiding geschreven waarin ik het begrip verwondering definieer en waarin ik duidelijk maak waarom het belangrijk is je te verwonderen: in de opvoeding, in het onderwijs bij het leidinggeven aan scholen en het ontwikkelen van onderwijsbeleid. George past het begrip verwondering toe op het onderwijs en in het bijzonder op zijn ervaringen als natuurkundedocent. Marco past het toe op de organisatie en het bestuur van scholen.

  1. Verwondering door Dick
  2. Verwondering en natuurkunde door George

  3. Verwondering over Onderwijs door Marco

Nu zijn de andere deelnemers aan de beurt. We zien uit naar jullie bijdragen!